Sunday, February 20, 2011

CONTEST SAYA SUKA JONKER WALK

Sekarang saya ingin mengisi catatan di blog saya ini dengan catatan yang berbentuk segmen dan pertandingan anjuran Hazwan @ Wan Anlene pula. Kalau dapat memikat hatinya, boleh dapat hadiah yang comel. Pernah pergi Jonker Walk, Melaka? Saya tidak pernah sama sekali sampai ke sana, jadi saya tidak dapat untuk menghuraikan keistimewaan tempat yang bernama Jonker Walk itu. Baiklah, berikut merupakan antara gambar yang diambil oleh Wan. Satunya akan saya puji habis-habisan dan lagi satu gambar akan saya kutuk habis-habisan juga.GAMBAR UNTUK DIPUJI


Cantik. Sangat cantik. Sudut pemandangan gambar ini diambil sangat menarik dan keadaan gambar yang tidak nampak sesak, tenang sahaja pemandangannya. Kereta yang menjadi elemen utama dalam gambar ni nampak sangat menarik kerana berkonsepkan klasik dan konsep klasik itu dikukuhkan lagi dengan persekitaran yang nampak tidak menonjolkan kemodenan. Klasik itu menjadikan gambar ini mahal! Seperkara lagi berkaitan dengan skema warna yang terdapat dalam gambar ini. Warnanya tidaklah terlalu gelap dan tidak juga terlalu cerah.

GAMBAR UNTUK DIKEJIBuruk. Sangat buruk.Siapa yang tangkap ni??? Wan, gambar ini sangat tidak seimbang. Nampak celaru sangat gambar ni dan apakah motifnya? Gambar ini tidak cantik! Sangat buruk! Sila baiki ! Boleh ke dikeji sebegitu? Harap panel penilai menerima kejian yang diberikan.

5 comments:

 1. gamba untuk di puji...sgt cantik...
  nice..
  :P

  ReplyDelete
 2. ok entry diterima~ semuanye bakal diulas semula,, hehe,, dah post kat fb link?

  ReplyDelete
 3. yg ne nk pOst kt fb link ek..huhu

  ReplyDelete
 4. gud luck :)

  http://aida4eva.blogspot.com

  ReplyDelete